Geen categorie

Workshop kinderopvang yoga (voor professionals)

Een workshop speciaal voor pedagogisch medewerkers, managers, kindercoaches e.d. die in de kinderopvang werken. In de workshop leer je kennis maken met Kinderyoga. Je leert een aantal oefeningen te geven aan kinderen die passend zijn bij elke ontwikkelingsfase voor meer rust, harmonie en verbinding op het kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en de Bso.

De workshop wordt gegeven op een locatie van de gewenste kinderopvangorganistatie (incompany).

De ONLINE CURSUS “kinderyoga in de kinderopvang” is in het voorjaar 2022 beschikbaar. Scroll helemaal onderaan deze pagina voor meer informatie.

Steeds meer groepen op de kinderopvang bieden daarom yoga aan in de groep. Dit kan vanaf de babygroep tot aan de BSO’s.  Hoe mooi zou het zijn dat je yoga (oefeningen) als vast onderdeel in je dagelijkse basisprogramma kunt verwerken? Bijvoorbeeld in de kring (bij peuterspeelzaal) of bij tafel momenten. Zo wordt het onderdeel van de dag, maar zo geef je ze ook iets mee waar ze ook in hun vrije tijd nog iets aan kunnen hebben.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is flowers-2562079_1920-1024x576.jpg

Waarom deze workshop?

Door de lange dagen is het belangrijk dat rust momenten gecreeerd worden. Door de yoga en mindfullness oefeningen kunnen ze weer even de buitenwereld vergeten, hun hoofd leeg maken, bij zichzelf te komen en daardoor hun batterij weer op te laden. Uiteraard is er daardoor een betere sfeer in de groep, kinderen krijgen meer empathie voor elkaar en dat heeft positieve invloed op hun speelgedrag, en de onderlinge communicatie. Daarnaast leren ze hierdoor al van jongs af aan bewust te worden van hun lichaam, positiever denken, meer zelfvertrouwen te krijgen, verbetererd het de concentratie en bevordert het de creativiteit.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is peace-1805573_1920-1024x768.jpg

Wat leer je?

Tijdens de workshop krijg je een idee wat allemaal mogelijk is om de kinderen aan te reiken met kinderyoga in de kinderopvang. Dus voorbeelden voor elke groep in de kinderopvang; van baby groep tot aan de bso groepen. Je ziet hoe je de kinderen in hun kracht kunt zetten met kinderyoga, zodat ze zich kunnen opladen, en hoe je hun prikkels tot rust te kunnen brengen. Dit door middel van yoga houdingen in vorm van dieren, massage (lichte handdruk bewegingen die ze bij elkaar toepassen), ademhalingsoefeningen en creatieve opdrachten geschikt voor peuters, kleuters en bso kinderen. je leert hoe je de yoga kan aangepast worden op de thema’s die op dat moment spelen op het kinderdagverblijf, bso of peuterspeelzaal. Ook krijg je een introductie over hoe je bestaande liedjes en spelletjes kunt gebruiken voor yoga oefeningen.

Workshop voor meer rust en harmonie op de groep

Tijdens deze workshop wordt je geinspireert hoe kinderen EN pedagogische medewerkers op adem kunt komen tijdens de dag. De oefeningen die je leert zijn er op gericht om kinderen meer te verbinden met hun lijf, gevoel en denken waardoor ze weerbaarder worden en onrust in de groep verminderd kan worden.

Praktisch uit te oefenen

De oefeningen die bij sommige opdrachten horen zijn praktisch en kunnen dus gewoon in de groep gedaan worden, aan tafel, in de kring of in de gymzaal. Je hoeft dus niet perse naar een andere ruimte op de locatie Het is daardoor laagdrempelig om uit te voeren en kan iedere pedagogisch medewerker ermee aan de slag.

Zelf heeft Esther van Yoga Essence 15 jaar in de kinderopvang gewerkt. In de schoolvakanties geeft ze kinderyoga lessen bij diverse locaties van diverse Kinderopvang organisaties als vakantie activiteit.

Duur van cursus: De workshop duurt 3 uur. Deze kan je bijvoorbeeld voor een gedeelte van een studiedag inplannen, of als teamuitje.

Voor wie: pedagogisch medewerkers, pedagogisch coach, manager (assistente) van locatie kinderopvang, pedagogisch medische kinderdagverblijven

Bewijs van deelname:
Na afloop krijg je een bewijs van deelname incl. een gratis boek:

Het boek “Het Yoga Avontuur voor kinderen” van Helen Purperhart krijgen de deelnemers gratis mee naar huis, zodat ze een houvast hebben voor als ze zelf op de groep yoga oefeningen gaan geven.

Het boek: Meer dan 100 oefeningen & spelletjes YOGA VOOR PEUTERS EN KLEUTERS Marjolein Smit” is gratis voor cursisten op kinderdagverblijven/ peuterspeelzalen.

Prijs

De bijdrage is 125,- euro p.p.  incl. koffie, thee . Daarnaast mogen alle deelnemers een gratis boek uitkiezen (zie hierboven) “Het Yoga Avontuur” van Helen Purperhart (voor BSO medewerkers) ” of “Yoga voor Peuters en Kleuters” (voor kinderdagverblijf/ peuterspeelzaalmedewerkers) na afloop. De workshop duurt 3 uur.

Betaling: 25,- euro p.p. direct bij inschrijving. De rest uiterlijk drie weken voor aanvang van de workshop.

Groepsgrootte: workshop kan starten met deelname van minimaal 5  personen en maximaal 24 aantal personen per workshop.

Wanneer & waar

Waar: De workshops kunnen gegeven worden op de hoofdkantoren van kinderopvang organisaties, of op de betreffende kinderopvang locaties. De workshop geven we in een lokaal , zodat men gelijk kan ervaren hoe het is om op een stoel de oefeningen te doen. Dus mocht je voor je personeel op deze workshop willen aanbieden, dan geven we deze workshop op jouw eigen locatie of anders op het hoofdkantoor van je organisatie.

Wil je deze workshop voor jezelf doen, los van je school, dan geef ik de workshop in de prachtige locatie aan het water: “Meer Enkhuizen” Tussen 2 havens 2 in Enkhuizen.

Wanneer: De workshops op scholen kunnen in overleg gegeven worden. Minimaal 2 weken van te voren graag aangeven. Dit kan overdag, door de weeks.

Workshop in Enkhuizen:

 -Woensdag : 6 april /1 juni /12 oktober 2022

-Tijd: 10.00-13.00 uur

Inschrijven

Je bent definitief ingeschreven als de inschrijfkosten van 25,- euro p.p. ontvangen zijn. Na ontvangst van het inschrijfformulier krijg je per mail een bevestiging. Als je het inschrijfformulier ingevuld en verstuurd hebt, ga je tevens akkoord met de algemene voorwaarden.

Meer opleidingsmogelijkheden:

Lijkt deze workshop toch te kort en wil je meer meekrijgen? Dan kan je de medewerkers van je (locatie) ook opgeven voor :

-de 2-daagse cursus Kinderyoga: Cursus kinderyoga (2 dagen) | Yoga-Essence. Deze kan speciaal gericht zijn op kinderopvang

-erkende MBO Beroepsopleiding Kinderyoga Docent (Erkende Docentenopleiding Kinderyoga | Yoga-Essence): deze opleiding duurt 3 maanden, maar wordt ook versneld gegeven in 1 maand. Kijk bij data voor meer info.

-ONLINE cursussen zijn v.a voorjaar 2022 beschikbaar:

ONLINE CURSUSSEN

  1. Inspiratie cursus: gericht op alle groepen in de kinderopvang. Deze bevat 3 modules en 20 lessen. Prijs: 59,- euro.
  2. Verdiepende cursus per groep: dus speciaal voor de baby-dreumes groep/ peutergroep-peuterspeelzaal/ bso. Deze bevatten 15 modulen en 100 lessen per cursus. Prijs: 147,- euro p.p.

Online cursussen kinderyoga voor de kinderopvang | Yoga-Essence voor meer info!

Kan je niet wachten om aan de slag te gaan met een van de cursussen/ workshops?

Meld je dan hier aan! Of mail naar info@yoga-essence.nl. Meer info: 06-48467984

Yoga Essence is aangesloten bij de Vereniging Yoga Docenten Nederland