DeugdenWorkshop (basis) 2 dagen

De 2-daagse basis Deugden Workshop is verplicht voor de docentenopleiding Deugdenyoga en de opleiding Spirit & Soul Coaching die je kunt volgen bij ons.

Tijdens deze workshop leer je o.a. deugden in anderen (je kinderen, je partner, collega’s enz) en in jezelf te herkennen en te benoemen. Hierdoor haal je de kracht in een ander en jezelf omhoog.

Deugden zijn goede eigenschappen zoals eerlijkheid, geduld en respect, begrip en waardering, die je in het dagelijks leven leert toe te passen.

Deugden ofwel zielskwaliteiten zijn je innerlijke drijfveren. Ze zeggen iets over wie jij in wezen bent. Deugden als creativiteit, dienstbaarheid, authenticiteit, liefde! Doordat jij je straks meer bewust bent van jouw zielskwaliteiten kun jij ze nòg verder tot bloei laten komen en optimaal in je dagelijks leven toepassen. Zo hou jij meer energie over om te creëren.

Haal het beste in jezelf, anderen en je kinderen naar boven

De opvoedmethode van het internationale Deugdenproject gaat uit van de meer dan 100 deugden omschreven door de Canadese psychologe Linda Kavelin Popov. Het Deugdenproject is door de VN geprezen als beste opvoedmethode voor mensen van alle culturen. Ook aanbevolen door de Dalai Lama! https://www.virtuesmatter.com/blog/Serving-the-World

Pas de deugden toe

In de workshop Deugden werken we volgens het programma van het deugdenproject Nederland. Je leert hier te werken met de 5 strategieën van het Deugdenproject™ .Dit zijn concrete handvatten om deugden tot leven te brengen. Ze zijn toepasbaar in alle dagelijkse interacties en voor alle leeftijden. Ze helpen kinderen en volwassenen om autonome beslissingen te nemen, om te leven met compassie en idealisme. Zo resulteren ze in een cultuur van vertrouwen en betrokkenheid in gezinnen, op scholen en in organisaties. Deugdentaal geeft zelfvertrouwen en veerkracht. Door je dagelijks bewust op het goede in anderen én jezelf te richten, zullen je leven en je relaties positief veranderen. Je richten op wat goed is in de mensen, dát maakt je blij en gelukkig.

De 5 strategieën van het Deugdenproject

  • Spreek deugdentaal
  • Herken leermomenten
  • Stel duidelijke grenzen
  • Neem tijd voor rust, reflectie en bezinning
  • Bied actief aandacht

Programma

Dag 1: Werken of opvoeden met deugden: haal het beste uit je kind/anderen en jezelf.
Dag 2: Persoonlijke groei: naar een dieper inzicht in jezelf

Na deelname ontvang je het internationale Deugdencertificaat.

Doelgroep

Deze workshop is voor iedereen, maar ook ouders en professionals zoals (kinder)yogadocenten, die op ontspannen en diepgaande wijze hun kennis en kunde in de omgang met kinderen en anderen willen verbreden. Ook voor iedereen die wil werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling en een andere kijk op zichzelf en relaties. Dus toepasbaar in het gezin, relaties en op de werkvloer.

Docent

Patty Jongemaets in Amsterdam. Vanaf het najaar 2021 zal ook Esther van Yoga Essence deze workshop verzorgen in Enkhuizen.

Patty heeft in Nederland de opleiding tot deugdencoach gevolgd bij het Deugdenproject en heeft deugdenyoga ontwikkeld. Ze is benoemd tot Master, een bijzondere titel binnen het deugdenproject wereldwijd. Hierdoor is ze bevoegd om de drie daagse deugden training te geven.

Data en Prijzen

Prijs is 225,- incl map, thee en koffie

Voor meer informatie over Data , klik hier.

Een van de vele reactie’s  van een cursist:

Ik heb de Kinderyoga docenten opleiding met veel plezier gedaan. De creativiteit die Patty gebruikt in haar lessen, gaven mij elke week meer inspiratie en zin om zelf les te geven. Mijn toenadering naar kinderen, maar ook naar volwassenen is anders, veel bewuster, en eerlijker.          

Zeker na de deugden 2 daagse, die heeft mijn DNA echt veranderd.

Veel positiever, bewuster van mijn eigen zwakke en sterke punten. Ik heb meer overzicht, denk bewuster na, zie alles door een deugden bril.

Dank je Patty, tot weerziens.

Groeten Yootha Schoordijk

Schrijf je hier in voor de Workshop